ingredientes
3 st ekologiska ägg
3 dl socker
1 dl kokt vatten
3 dl mjöl
2 colher de chá de fermento
Fyllning
125 gram smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader C
- Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
- Häll över det kokta vattnet, rör om med en slev.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta över smeten.
- Blanda alltsammans (försiktigt) och häll allting i en rund smord form.
Tågordning
- Grädda i ugnen i ca 30-35 minutos.
- Smält smöret och blanda i mjölk och vaniljsocker.
- Låt kakan svalna och dela den sedan i mitten så du får 2 tårtbottnar
- Häll över fyllningen på underdelen av kakan och lägg sedan på överdelen.
- Sikta med florsocker över eller så kan man hoppa över detta om man inte gillar florsocker
Aproveitar
El Sunko