Ingrédients
- Mandelbotten
- 300 g mandelmassa
- 1 st ägg
- 1 st äggula
- Smör att smörja formen
Blåbärsmousse
- 4 st gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 3 msk florsocker
- 300 g frysta blåbär, halvtinade
Till garnering
- Färska blåbär
- Vispgrädde
- Mandelspån, rostade
- Florsocker
FAITES CELA:
- Sätt ugnen på 180 grader.
Mandelbotten:
- Riv ner mandelmassan grovt i en bunke.
- Tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet.
- Smörj en pajform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och bred ut smeten jämnt i den.
- Grädda tårtbottnen i cirka 15 procès-verbal, eller tills den har stelnat. Låt svalna en aning och ställ sedan in formen i kylskåpet.
Blåbärsmousse:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 procès-verbal.
- Vispa grädde och florsocker, men inte för hårt.
- Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en liten kastrull med några matskedar av grädden.
- Vänd snabbt ner gelatinet och bären i grädden. Blanda noggrant men varsamt.
- Ta fram mandelbottnen ur kylen och lossa den försiktigt med hjälp av en tunn kniv.
- Lyft upp den, lägg den på ett fat och fördela blåbärsmoussen jämnt ovanpå.
- Låt tårtan stå i kylskåpet i några timmar innan servering, så att moussen får sin rätta konsistens.
- Garnera med färska bär, vispad grädde och mandelspån.
- Pudra över florsocker och servera.
ENJOY !!