INGREDIENTI
- 1.75 liter mjuk vaniljglass (1.5-2liter)
- 0.75 liter mjuk hallonsorbet
- Hallonmaräng
- 3 st äggvitor från ekologiska ägg
- Saft av ½ citron
- 3.25 dl strösocker
- 200 g färska hallon
Om du vill förbereda desserten några dagar innan festen. Låt då glassbomben (utan maräng) mjukna i kylen under cirka 20 minuter, tills den går att skära igenom. Stjälp upp den på ett serveringsfat med kant. Frys sedan glassbomben under 10 minuter för att ytan skall stelna till så att marängen inte ramlar av.
Tänk på att jobba snabbt eftersom glass smälter snabbt. Genom att frysa skålarna fastnar glassen bättre på kanterna och smälter inte heller lika fort.
Du behöver:
- 1 liten (0,75 l) och en stor (2 l) metallskål
- Gasolbrännare
FAI QUESTO
- Låt sorben mjukna i kylen 20-30 minuter. Packa hårt i en liten (fryst) metallskål. Frys till hård.
- Låt vaniljglassen mjukna i kylen 20-30 minuter. Vaniljglass. Klä botten och kanter i en större (fryst) metallskål med vaniljglass så att det formas en grop.
- Spola utsidan av den lilla skålen snabbt med hett vatten och lägg hallonsorben i gropen i den stora skålen med vaniljglass. Täck över med vaniljglass. Frys igen till hård.
- Skölj utsidan av bunken snabbt med hett vatten och tryck ut glassbomben. Frys på igen så att ytan fryser till.
- Gör marängen
- Hallonmaräng: Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till en maräng i en rostfri bunke.
- Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
- Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
- Spritsa eller bred marängen över glassbomben och bränn av ytan med en gasolbrännare.
ENJOY!