Jabłka kardamon z kremem migdałowym

Ilość porcji: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser

2 dl strösocker
2 łyżki masła
6 st äpplen av fast och syrlig sort, klyftade och skivade
1 tsk kardemumma, stött
4 st mandelspån
3 dl vispgrädde
1 dl riven mandelmassa
2 msk mandelskorpor, krossade

Gör så här

  1. Börja med att smälta socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och stek äpplena i detta.
  2. Rör om försiktigt då och då.
  3. När äpplena fått en fin stekyta tillsätt då den stötta kardemumman och mandelspånen och rör runt.
  4. Ta sedan av äpplena från spisen.
  5. Vispa grädden ganska löst och vänd ner riven mandelmassa i grädden.
  6. Lägg upp de två rörorna i skålar och toppa med krossade mandelskorpor.

Cieszyć się

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *