Moberg piastrine

Antal portioner: 4

Ingredienser

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl standardmjölk
3 ägg
1/2 dl clubsoda (eller fruktsoda)
3 msk smör till stekning

Gör så här

1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
2. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Låt gärna smeten stå och svälla i en halvtimme.
3. Häll clubsodan i smeten strax före stekningen. Bryn lite smör i plättlaggen och stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.
4. Servera gärna med färska bär och vispad grädde.

Enjoy !
Sunkan

lascia un commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato,,en,i campi richiesti sono contrassegnati,,en,Nome,,en,Sito web,,en,Posta un commento,,en. Required fields are marked *