Moberg bloedplaatjes

Aantal porties: 4

Ingrediënten

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl standardmjölk
3 eieren
1/2 dl clubsoda (eller fruktsoda)
3 msk smör till stekning

Doe dit

1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
2. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Låt gärna smeten stå och svälla i en halvtimme.
3. Häll clubsodan i smeten strax före stekningen. Bryn lite smör i plättlaggen och stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.
4. Servera gärna med färska bär och vispad grädde.

Genieten !
Sunkan

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd,,en,Verplichte velden zijn gemarkeerd,,en,Naam,,en,Website,,en,Plaats een reactie,,en. Required fields are marked *