Zutaten:
Rabarber:
Ett ca 2 cm tjockt lager hackad rabarber i botten på pajformen
1 Tasse Zucker
ev. 1 tsk vaniljsocker
SMULDEG:
2 Tassen Mehl
1 dl grahamsmjöl eller havregryn
4 tsk socker
150 g smör eller margarin
Tillagning:
Heizen Sie den Backofen auf 200 Straßenhobel.
Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
Lägg rabarberbitarna i formen.
Strö över socker och lite vaniljsocker.
Gör smuldegen till rabarberpajen:
Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål.
Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
Täck rabarbern med smuldeg.
Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, als 20-30 Minuten.
Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.
Enjpoy