Brantevik Herring

ZUTATEN

  • 1 KG (URSALTADE) SILL FILÉER SOM MÅSTE LÄGGAS I LAG ÖVER NATTEN

VERZÖGERUNG:

  • 6 DEZILITER WASSER, 1 DL 24% ÄTTIKA, 2 MSK VANLIGT SALT.

TILL INLÄGGNINGEN

  • 5 DL ZUCKER
  • 40 KROSSADE VITPEPPARKORN
  • 40 KROSSADE KRYDDPEPPARKORN
  • 2 ST STORA GULA LÖKAR
  • 2 ST STORA RÖDA LÖKAR
  • 1-.2 MSK CITRONPEPPAR
  • 2 SMULADE LAGERBLAD
  • 1 STOR KNIPPE DILL

Tun Sie dies:

  1. LÅT SILLEN LIGGA I LAG FÖRSTA LAGEN ÖVER NATTEN PÅ SVAL PLATS.
  2. DÄREFTER SKALL DEN RINNAS AV. DET SKALL HA BLIVIT LITE HÅRD I KONSISTENSEN OCH LITE VIT AV ÄTTIKAN.
  3. BLANDA ALLA INGREDIENSER TILL SILLINLÄGGNINGEN OCH VARVA DÄREFTER SILLEN OCH INLÄGGNINGEN I EN HÖG GLASBURK.
  4. LÅT STÅ ETT PAR DAGAR INNAN DU ÄTER DEN.

OBS ! INGEN VÄTSKA SKALL LÄGGAS I….DET KOMMER AV ALLT SOCKER….

GENIESSEN !

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *