INGREDIENTI
- 1 KG (URSALTADE) SILL FILÉER SOM MÅSTE LÄGGAS I LAG ÖVER NATTEN
LAG:
- 6 DL VATTEN, 1 DL 24% ÄTTIKA, 2 MSK VANLIGT SALT.
TILL INLÄGGNINGEN
- 5 DL SOCKER
- 40 KROSSADE VITPEPPARKORN
- 40 KROSSADE KRYDDPEPPARKORN
- 2 ST STORA GULA LÖKAR
- 2 ST STORA RÖDA LÖKAR
- 1-.2 MSK CITRONPEPPAR
- 2 SMULADE LAGERBLAD
- 1 STOR KNIPPE DILL
Gör så här:
- LÅT SILLEN LIGGA I LAG FÖRSTA LAGEN ÖVER NATTEN PÅ SVAL PLATS.
- DÄREFTER SKALL DEN RINNAS AV. DET SKALL HA BLIVIT LITE HÅRD I KONSISTENSEN OCH LITE VIT AV ÄTTIKAN.
- BLANDA ALLA INGREDIENSER TILL SILLINLÄGGNINGEN OCH VARVA DÄREFTER SILLEN OCH INLÄGGNINGEN I EN HÖG GLASBURK.
- LÅT STÅ ETT PAR DAGAR INNAN DU ÄTER DEN.
OBS ! INGEN VÄTSKA SKALL LÄGGAS I….DET KOMMER AV ALLT SOCKER….
ENJOY !