Fiskgratäng

ingredientes

Fisk, förslagsvis torsk
1 st purjolök
1 burk sparris
4-5 st tomater
Herrgårdsost
Vetemjöl
Smör
Kryddpeppar, svartpeppar, salt

Till såsen:
Spara 3 dl buljong från fiskkoket, grädde, smör och mjöl

Vit sås
4 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl Vätska (grädde, mjölk och buljong från fiskkoket)

Gör så här:

  1. Koka fisken i 3-5 min i saltat vatten och med kryddpeppar
  2. Lägg fisken i smord form
  3. Hacka purjolök och lägg över fisken
  4. Hacka och skär sparris i bitar och lägg över
  5. Skiva tomaterna och lägg över
  6. Häll vita såsen över allting
  7. Gratinera i 30.40 min i 200 gr C
  8. Sista 15-20 min strös osten över

Såsen gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull
  2. Häll i vetemjölet på samma gång som du vispar ordentligt tills allt är blandat
  3. Blanda i vätskan “lite åt gången” och fortsätt hela tiden att vispa till önskad tjocklek
  4. Smaka av med salt och peppar

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *