Antipasto con gamberi al pesto di aneto con pezzi di avocado

INGREDIENTI

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 knippe dill
  • 1/2 vaso di basilico
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1/2 dl riven parmesan
  • salt
  • 2 st avokador

Gör så här:

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt
  2. Rosta pinjenötterna i torr teflonpanna. Får ej brännas vid!
  3. Lägg hackad dill och basilika i en mortel, stöt och gnid det till en massa
  4. Lägg massan i en mixer tillsammans med pinjenötterna
  5. Skala vitlöken och krossa i morteln, lägg i mixern
  6. Tvätta citronen noga och riv en msk cest och lägg i mixern
  7. Lägg i parmesan i mixern
  8. Droppa i olja och mixa peston, condire con sale
  9. Skala avokadon och skär i bitar
  10. Droppa över pressad citronsaft
  11. Blanda pesto och räkor och därefter avokadobitar.
  12. Servera med ett gott bröd till

Enjoy!

lascia un commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato,,en,i campi richiesti sono contrassegnati,,en,Nome,,en,Sito web,,en,Posta un commento,,en. Required fields are marked *