Aperitivo com camarão em endro pesto com pedaços de abacate

INGREDIENSER

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 knippe dill
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1/2 dl riven parmesan
  • salt
  • 2 st avokador

Gör så här:

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt
  2. Rosta pinjenötterna i torr teflonpanna. Får ej brännas vid!
  3. Lägg hackad dill och basilika i en mortel, stöt och gnid det till en massa
  4. Lägg massan i en mixer tillsammans med pinjenötterna
  5. Skala vitlöken och krossa i morteln, lägg i mixern
  6. Tvätta citronen noga och riv en msk cest och lägg i mixern
  7. Lägg i parmesan i mixern
  8. Droppa i olja och mixa peston, smaka av med salt
  9. Skala avokadon och skär i bitar
  10. Droppa över pressad citronsaft
  11. Blanda pesto och räkor och därefter avokadobitar.
  12. Servera med ett gott bröd till

Aproveitar!

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *