4 parties
4 stora eller 8 små urvattnade filéer
1/2 tasse de farine
1 ekologiskt ägg
1/2 chapelure dl
1/2 knippe gräslök (garnering)
Sauce à l'oignon:
4 gula lökar
2 cuillères à soupe de beurre
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (röd)
1 dl vispgrädde
Muskotnöt
Salt och vitpeppar
Pour ce faire,:
Vänd avrunna filéer i mjöl, uppvispat ägg och sist ströbröd
Stek gyllenbruna på svag värme
Servera med löksås och kokt potatis
Sauce à l'oignon:
Skala och skiva löken och svetta den i stekpannan, mjuk och glansig
Smält smör i kastrull och pudra över mjölet
Vispa tills mjölet har löst sig
Tillsätt mjölk och grädde och vispa därefter
Sjud på svag värme i 10 ma
Se till att det inte bränner fast i botten
Blanda ner lök och smaka av med muskotnöt och S&P