Steiktur saltaðri síld með lauksósu

4 portioner

4 stora eller 8 små urvattnade filéer
1/2 dl vetemjöl
1 ekologiskt ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 knippe gräslök (garnering)

Laukur sósu:
4 gula lökar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (röd)
1 dl vispgrädde
Muskotnöt
Salt och vitpeppar

gera þetta:
Vänd avrunna filéer i mjöl, uppvispat ägg och sist ströbröd
Stek gyllenbruna på svag värme
Servera med löksås och kokt potatis

Laukur sósu:
Skala och skiva löken och svetta den i stekpannan, mjuk och glansig
Smält smör i kastrull och pudra över mjölet
Vispa tills mjölet har löst sig
Tillsätt mjölk och grädde och vispa därefter
Sjud på svag värme i 10 mig
Se till att det inte bränner fast i botten
Blanda ner lök och smaka av med muskotnöt och S&P

Skildu eftir skilaboð

Netfangið þitt verður ekki birt,,en,Nauðsynlegir reitir eru merktir,,en,heiti,,en,Vefsíða,,en,Post Comment,,en. Required fields are marked *