Stekt salt sild med løk saus

4 portioner

4 stora eller 8 små urvattnade filéer
1/2 hvetemel
1 ekologiskt ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 knippe gräslök (tiltrekke)

Løk saus:
4 gula lökar
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl mjölk (röd)
1 kopp kremfløte
Muskotnöt
Salt och vitpeppar

Gjør dette:
Vänd avrunna filéer i mjöl, uppvispat ägg och sist ströbröd
Stek gyllenbruna på svag värme
Servera med löksås och kokt potatis

Løk saus:
Skala och skiva löken och svetta den i stekpannan, mjuk och glansig
Smält smör i kastrull och pudra över mjölet
Vispa tills mjölet har löst sig
Tillsätt mjölk och grädde och vispa därefter
Sjud på svag värme i 10 min
Se till att det inte bränner fast i botten
Blanda ner lök och smaka av med muskotnöt och S&P

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *