Fiskfond

1 kg fiskrens (ben, skinn, huvud), OBS! inte lax.
2 keltainen Close
1 morot
1 fenkoli
1 selleristjälk
1/2 purjolök
vatten
1 tsk timjan
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
3 dl torrt vin

Skölj finskrenset väl och lägg i en stor kastrull.
Skala och skär lök och morot i cm stora kuber.
Skölja och strimla fänkål, selleri. och purjolök.
Lägga alla grönsaker i kastrullen och häll vatten så att det täcker allting.
Skumma av inna du tillsätter alla kryddor och det torra vinet.
Låt sjuda i ca 10 minuter efter att du låter allting koka upp.
Ta av kastrullen från värmen och låt stå i ca en halvtimmer.
Sila av och koka ner buljongen tills ca 1/3 kvarstår.

Nauti!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *