Fiskfond

1 kg fiskrens (ben, skinn, huvud), obs! inte lax.
2 gula lökar
1 morot
1 fänkål
1 selleristjälk
1/2 purjolök
vatten
1 tsk timjan
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
3 dl torrt vin

Skölj finskrenset väl och lägg i en stor kastrull.
Skala och skär lök och morot i cm stora kuber.
Skölja och strimla fänkål, selleri. och purjolök.
Lägga alla grönsaker i kastrullen och häll vatten så att det täcker allting.
Skumma av inna du tillsätter alla kryddor och det torra vinet.
Låt sjuda i ca 10 minuter efter att du låter allting koka upp.
Ta av kastrullen från värmen och låt stå i ca en halvtimmer.
Sila av och koka ner buljongen tills ca 1/3 kvarstår.

Cieszyć się!

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany,,en,wymagane pola są zaznaczone,,en,Nazwa,,en,Stronie internetowej,,en,Wyślij komentarz,,en. Required fields are marked *