Kasvis Fund

2 porkkanat
1 juuriselleri
4 keltainen Close
1 hel vitlök
2 dl tomatpuré
vatten
2 rkl valkopippuria
2 rkl timjamia
5 lagerblad

Skala rotsakerna och löken och skär dem i grova bitar.
Skär vitlöken i två delar.
Rosta rotsakerna i 20-30 minuuttia.
Tillsätt tomatpuré och rosta ytterligare i några minuter.

Lägg alltsammans i en stor gryta och täck allting med vatten.
Låt koka upp och skumma av om det behövs.
Tillsätt kryddorna efter du skummat av och låt därefter sjuda på svag värme i 1-2 tuntia.

Sila av alltsammans och koka ner buljongen tills 1/3 kvarstår.
Grymt bra till höstsoppor, t.ex. potatis och purjolökssoppa.

Nauti!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *