Plantaardige Fonds

2 wortelen
1 rotselleri
4 gula lökar
1 hel vitlök
2 dl tomatpuré
vatten
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 laurierblad

Skala rotsakerna och löken och skär dem i grova bitar.
Skär vitlöken i två delar.
Rosta rotsakerna i 20-30 notulen.
Tillsätt tomatpuré och rosta ytterligare i några minuter.

Lägg alltsammans i en stor gryta och täck allting med vatten.
Låt koka upp och skumma av om det behövs.
Tillsätt kryddorna efter du skummat av och låt därefter sjuda på svag värme i 1-2 uur.

Sila av alltsammans och koka ner buljongen tills 1/3 kvarstår.
Grymt bra till höstsoppor, t.ex. potatis och purjolökssoppa.

Genieten!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd,,en,Verplichte velden zijn gemarkeerd,,en,Naam,,en,Website,,en,Plaats een reactie,,en. Required fields are marked *