Abschluss: 6 tim 30 meine
Zutaten
- 3 – 5 kg sågade kalvben (ring och beställ till lokala slaktaren, typ Percys i Sollentuna, Slaktarn i Viksjö, finns även på Östermalmshallen). Passt auch gut zu einem Ochsenschwanz.
- 2 st morötter
- 4 st lökar
- 1 st rotselleri
- 1 st vitlök
- 2 dl tomatpuré
- 2 msk vitpeppar
- 2 msk timjan
- 5 Jeder Lorbeerblatt
Om man vill få en riktigt slät fond kan man sila ytterligare igenom en silduk.
Tun Sie dies
- Heizen Sie den Backofen auf 225 Straßenhobel.
- Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
- Rosta kalvbenen i ca 25 minuter utan rotsaker
- Skala och skölj alla rotsaker & lökar, skär dem i grova i bitar.
- Rör om bland benen och häll över rotsakerna och in i ugnen i ca 15 min ytterligare.
- Fortsätt att röra om på bläcket tills benen och rotsakerna är rostade.
- Häll över tomatpurén och rosta 5 -10 minuter till i ugnen
- Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten (källvatten om du har tillgång till det).
- Koka upp och skumma av skyn.
- Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 Stunden.
- Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken ca 2-3 Stunden.
- Låt kallna och frys ner i petflaskor.
Genießen!