Μοσχάρι Ταμείο…Σπιτική είναι η μόνη διαθέσιμη…

Färdigt på: 6 tim 30 μου

Συστατικά

  • 3 – 5 kg sågade kalvben (ring och beställ till lokala slaktaren, typ Percys i Sollentuna, Slaktarn i Viksjö, finns även på Östermalmshallen). Går även bra med oxsvans.
  • 2 st morötter
  • 4 st lökar
  • 1 st rotselleri
  • 1 st vitlök
  • 2 dl tomatpuré
  • 2 msk vitpeppar
  • 2 msk timjan
  • 5 st lagerblad

 Om man vill få en riktigt slät fond kan man sila ytterligare igenom en silduk.

 Gör så här

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 225 γκρέιντερ.
  2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
  3. Rosta kalvbenen i ca 25 minuter utan rotsaker
  4. Skala och skölj alla rotsaker & lökar, skär dem i grova i bitar.
  5. Rör om bland benen och häll över rotsakerna och in i ugnen i ca 15 min ytterligare.
  6. Fortsätt att röra om på bläcket tills benen och rotsakerna är rostade.
  7. Häll över tomatpurén och rosta 5 -10 minuter till i ugnen
  8. Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten (källvatten om du har tillgång till det).
  9. Koka upp och skumma av skyn.
  10. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
  11. Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken ca 2-3 timmar.
  12. Låt kallna och frys ner i petflaskor.

Απολαύστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί,,en,Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται,,en,Ονομα,,en,Δικτυακός τόπος,,en,Αναρτήστε Σχόλιο,,en. Required fields are marked *