Pitepalt

Pitepalt
Mer norrländskt än så här kan det väl inte bli? Palt med bogfläsk som serveras med smör

4 potioner (VILKET ÄR LITE LÖJLIGT….MAN GÖR JU FÖR 20 VARJE GÅNG)

EN STOR FET SYLTKITTEL

1 KG Potatis
2-4 dl VETEMJÖL/KG POTATIS
500 GR BOGFLÄSK SKURET I TÄRNINGAR
SALT EFTER SMAK
1 KG EXTRA SALTAT SMÖR

Pour ce faire,:
1. Peler les pommes de terre.
2. MAL DEN I EN KÖTTKVARN.
3. BLANDA POTATIS MED MJÖL & SEL.
4. KNÅDA IHOP TILL EN DEG SOM INTE FÅR VARA FÖR FAST.
5. TA EN DEL DEG OCH LÄGG I EN BIT FLÄKS I MITTEN, TA YTTERLIGARE DEG OCH GÖR DETTA TILL EN BOLL.
6. LÄGG PALTARNA I KOKANDE SALTAT VATTEN I DEN FETA GRYTAN.
7. LÅT KOKA OCH RÖR OM SÅ ATT INTE PALTARNA FASTNAR I GRYTBOTTEN. EFTER ETT TAG FLYTER PALTARNA UPP TILL YTAN.
8. KOKA CA 1 TIM.
9. SERVERA MED SMÖRPAKETET MITT PÅ BORDET OCH DRYCKEN SKALL GIVETVIS VARA ISKALL MJÖLK..

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *