RAW directamente con sus huevas Kalix sombrío

Antal portioner: 4

Ingredientes

  • 200 g löjrom
  • 6 st stora fasta potatisar
  • 1 cebolla roja
  • 1 dl gräddfil (och INTE CREME FRAISCHE !!!!)
  • Smör och matolja att steka i

obteniendo

  • 4 st citronklyftor
  • 4 st dillvippor

Haga esto:

  1. Låt rommen rinna av i en finmaskig sil i några timmar i kylen.
  2. Pelar y picar finamente la cebolla.
  3. Skala och finriv potatisen och krama ur vätskan väl.
  4. Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar.
  5. Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme.
  6. Smält en klick smör i pannan och tillsätt lite olja.
  7. Forma fyra tunna kakor, cirka 15 cm i diameter.
  8. Stek en råraka i taget när fettet i pannan blivit gyllenbrunt.
  9. Låt dem ligga stilla och steka tills de fått fin färg och börjar bli frasiga i kanterna, i 3–5 minuter.
  10. Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan.
  11. Låt de färdigstekta rårakorna ligga på hushållspapper så att lite av fettet sugs upp medan du steker resten.
  12. Lägg rårakorna på varsin tallrik.
  13. Portionera ut rommen, gräddfilen och rödlöken på rårakorna och garnera slutligen med citron och dill.

Disfrutar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *