Puré de nabos con carne de cerdo

Ingredientes

Fläsklägg:
4 st rimmade fläsklägg, inhandla gärna på en saluhall eller liknande
1 st morot
1 El amarillo triple vía
purjolök, mindre bit
rotselleri, mindre bit
1 st timjan, färsk kvist
5 st lagerblad
10-15 st vitpepparkorn

Rotmos
Här ska man, según yo, ha dubbelt så mycket “pärer” i vikt som kålrot i vikt
1 st kålrot
spadet från fläskläggen
8-10 st potatisar, como 800 g (om kolroten väger ca 400 g)
Salt och vitpeppar, efter smak
Manteca
Persilja till garnering

Haga esto
  1. Skölj fläskläggen i kallt rinnande vatten. Lägg det sen i en gryta och häll på vatten så att det täcker ända upp. Låt koka upp och skumma väl bort alla proteiner.
  2. Skala moroten och löken, skär dem i mindre bitar och lägg ner dem i grytan.
  3. Tillsätt pepparkornen och lagerbladen.
  4. Låt fläskläggen sjuda på svag värme under lock i 90 minutos- 120 minutos.
  5. När fläskläggen är klara (när det lossnar lätt från benet) så ta då av grytan från värmen och ställ den åt sidan på spisen.
  6. Skala nu kålroten till rotmoset och skär den i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på nästan allt spad från fläskläggen (låt köttet ligga kvar i lite spad) och koka dem i tills klara (como 25 acta).
  7. Skala nu pärerna och skär även den i mindre bitar. Lägg ner bitarna i kastrullen tillsammans med kålroten.
  8. Låt koka i ytterligare ca 15 minuter eller tills allt är mjukt.
  9. Häll nu av spadet från koket, men spara det.
  10. Mosa rotsakerna med en mos-stamp eller liknande. Mosa dock inte för mycket, det ska finnas lite små-bitar kvar
  11. Vispa sedan moset fluffigt och späd med kokspadet från rotsakerna till önskad konsistens.
  12. Sazone con sal y pimienta.
  13. Rör i smör och garnera med hackad persilja.
  14. Värm fläskläggen innan du serverar den med moset och givetvis ett gäng olika sorters senap

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *