gera þetta:
Ta bort kanterna från vitt färskt bröd. Riv brödet på den grova delen av
ett rivjärn. Lägg det rivna brödet i en skål och slå på grädde.
Finhacka löken. Stek lätt i en klick smör och olja.
Eller så kan man riva en lök och skippa att steka löken (barnvänlig version)
Blanda all färs noga. Använd gärna händerna, det går fortare då.
Tillsätt det rivna brödet och grädde, den stekta löken och ett okokt ägg.
Salt og pipar. Rör om till färsen känns fast. Rulla färsen tills
köttbullarna stora som pingisbollar. Stek i rejält med smör.
Servera köttbullarna med inlagd gurka och kokt färskpotatis!
Tillagningstid: ca 1 timme
Beräknat på cirka 40 Kjötbollur
Kjötbollur
100 g fläskfärs mald två gånger
200 g nötfärs mald två gånger
100 g kalvfärs mald två gånger
1/2 till 1 gul lök
1 dl grovt rivet vitt färskt bröd
2 dl grädde
1 egg
1 nypa salt
ansjósuspaði
1 nypa vitpeppar
smör (ríkulega)
matarolía (ríkulega)
Fyrir jólin:
Bætið við negul og kryddjurtum sem mortéli. Bætið þessum við þegar þið steikið laukinn til að draga fram bragðið af kryddunum.
Það má auðvitað nota brauðrasp í staðinn fyrir hvítt brauð..
Settu líka inn 1 msk skanskt sinnep í deigið.
I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic,
you can earn extra bucks every month because you’ve got hi quality content.
If you want to know how to make extra money, Leita að:
Boorfe’s tips best adsense alternative
I have checked your website and i have found some duplicate content, that’s why you
don’t rank high in google, but there is a tool that can help
you to create 100% unique content, Leita að; Boorfe’s tips unlimited content