Färdigt på: 1 tim och 20 minutos
Ingredientes:
Pajdeg:
- 150 gr smör
- 4 dl mjöl
- 2msk kallt vatten
- 0,5 sal tsk
Fyllning:
- 1 liter färska kantareller
- 2 cebollas amarillas
- 4 ägg
- 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
- 1,5 dl västerbottenost, hendido
- 1 dl hackad gräslök
- pimienta
Haga esto
- Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
- Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 acta.
- Precaliente el horno a 200 calificador, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 acta.
- Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
- Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
- Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
- Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
- Låt den vila en stund före servering.
- Garnera med nyhackad gräslök.
Disfrutar