Västerbotten

 

 

 

 

 

 

Färdigt på: 1 tim och 20 minutos

Ingredientes:

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mjöl
  • 2msk kallt vatten
  • 0,5 sal tsk

Fyllning:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 cebollas amarillas
  • 4 ägg
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, hendido
  • 1 dl hackad gräslök
  • pimienta

Haga esto

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 acta.
  3. Precaliente el horno a 200 calificador, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 acta.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Disfrutar

Deja una respuesta

Su dirección de correo electrónico no será publicada,,en,Los campos necesarios están marcados,,en,Nombre,,en,Sitio web,,en,publicar comentario,,en. Required fields are marked *