6 PORTIONER
- 5 kg revbensspjäll
- 3 st oignons jaunes
- 1/2 Ail
- 3 st Lagerblad
- 1 morot i bitar
- Kryddpeppar
- Sel
- Hela svartpepparkorn
Koka upp vatten och lägg i morot, löklyftorna, vitlöksklyftor, sel, svartpepparkorn och lagerblad
Dela ribsen så att de ryms i kastrullen och täcks av vattnet:
Sjud i 90 mim om tjock ribs och 45 min om baby back ribs.
Har du tid så låt ribsen ligga i buljongen i12 timmar.
Sätt på ugnen på 225 gr C – 250 gr C beroende på om du kör varmluftsugn eller ej.
Skär upp benen och torka köttet med hushållspapper och pensla på glazen.
Griljera i ca 15 procès-verbal, glazea i två till tre omgångar.
Glaze:
- 1 dl ljust muscvadosocker
- 1 dl japansk soya
- 1 dl flytande honung
- 2 dl coca cola (vanlig, ej sockerfri)
- En aning citronsaft
- 1 dl chilisås
- 2 st tumstora knölar av ingefära
- 1/2 Ail (Dvs en hel halv vitlök, inte 1/2 vitlöksklyfta)
- 1-2 msk senapspulver
- Oregano
- Svartpeppar
- Några stänk av Tabaso alt habanerosås, mängd enligt smak och tycke
- 1 oignon de saint charlotte
Pour ce faire,:
Lägg i alla ingredienser (minus ingefära, Ail, tabasco/habanero) i kastrullen och sjud i några minuter
Skala och riv (agréable) ingefära samt vitlök och blanda i glazen:
Häll i lite tabasco/habanerosås i glazen. Smaka av och tillsätt det som ev saknas, tänk salt, syra, beskt och hetta…
Låt sjuda i ca 10 procès-verbal. Pensla ribsen och ställ in i ugnen på ett galler med ett bläck under (folieinklätt)