ZUTATEN
Svampfyllning
- 3 st schalottenlökar, finhackade
- 300 g skogschampinjoner
- Smör till stekning
- 2 dl Sahne
- 1 krm Salz
- 1 kneift weißer Pfeffer
Madeirasås
- 4 dl madeira (en liten flaska madeira)
- 0.5 dl balsamicovinäger
- 2 tsk soya
- 2 tsk farinsocker
- 2 st schalottenlökar, tunt skivade
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 1 msk olivolja till att spräcka såsen med
Biff Wellington
- 1 kg oxfilé, mittbit (delas på längden om den är tjock)
- 2-3 krm Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 6 st stora skivor prosciutto, el parmaskinka
- Svampfyllning, se receptet nedan
- 1-2 msk dijonsenap
- 2 ark med smördeg
- Mehl
- Äggula till pensling.
WAS TUN:
Svampfyllning.
- Lägg champinjonerna i en matberedare och mixa den tillsammans med löken.
- Trattkantarellerna behöver inte mixas lika länge så tillsätt dessa allt eftersom.
- Bryn sedan svampröran i smör och låt vätskan koka in, Sahne hinzufügen.
- Låt koka ytterligare tills massan känns krämig.
- Smaksätt med salt och peppar, abkühlen lassen.
Madeirasås
- Koka ner allt utom olivoljan till hälften, tills det blir simmigt, montera sedan ned olivoljan vid servering.
- Låt olivoljan landa mjukt i en sked först för att undvika att såsen spricker.
- Smaksätt med vitpeppar. Resultatet kommer att bli som en varm vinaigrette.
Biff Wellington all the way…
- Salta och peppra oxfilén och bryn den hastigt i stekpanna och låt svalna.
- Lägg ut ett plastfolieark på en skärbräda.
- Lägg skinkan omlott på plastfilmen, bred på svampfyllningen och placera oxfilén i mitten.
- Bred på senapen på köttet och rulla in den.
- Heizen Sie den Backofen auf 230 Straßenhobel.
- Lägg smördegsarken omlott och kavla ut dem rikligt med mjöl så att de inte fastnar.
- Rulla ut köttet ur plastfilmen och placera det i mitten av smördegen.
- Rulla ihop och nyp ihop kanterna.
- Limma med lite äggula.
- Skär ett par diagonala små snitt i toppen av degen för att ångan ska pysa ut och köttet inte ska bli ”kokt”.
- Hetta upp en plåt i ugnen, den ska bli riktigt het.
- När förrätten är serverad lägger ni ”rullen” på den heta plåten.
- I med köttermometer (55 Straßenhobel) och ställ in den i mitten av ugnen.
- Sänk värmen efter 10 minuter till 160 Straßenhobel.
- Tar ca 25-35 Minuten
Genießen