Västerbotten

 

 

 

 

 

 

Färdigt på: 1 tim och 20 mig

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mel
  • 2msk kallt vatten
  • 0,5 tsk kun

Topping:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 4 æg
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, riven
  • 1 dl hackad gräslök
  • peppar

Gør dette

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 minutter.
  3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minutter.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Nyd

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort,,en,Krævede felter er markeret,,en,Navn,,en,E-mail,,en,Internet side,,en,Skriv kommentar,,en. Required fields are marked *