Västerbotten

 

 

 

 

 

 

Ferdigstillelse av: 1 tim och 20 min

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mjöl
  • 2msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt

Fyllning:

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 4 egg
  • 1,5 dl créme fraiche eller gräddfil
  • 1,5 dl västerbottenost, riven
  • 1 dl hackad gräslök
  • peppar

Gjør dette

  1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.
  2. Forma den till en “klump” och ställ den svalt i 30-40 minuter.
  3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minuter.
  4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun.
  5. Vispa äggen lätt, blanda ner crèmefraiche, svampen och den rivna osten samt den stekta löken.
  6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen.
  7. Grädda i ugnen i 175 – 200 grader i 15 – 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
  8. Låt den vila en stund före servering.
  9. Garnera med nyhackad gräslök.

Nyt

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *