Ingredienser för vuxna
1 kg köttfärs
Burro
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
1 flaska Chilesås
Duchessröra (lök, champinjoner, sidfläsk)
Lite balsamico
Lite rödvin…om det finns
Några pressade vitlöksklyftor
S P
Oregano
Lasagneplattor
Bersamelsås ( smör, farina, 1,5 liter röd mjölk, s+p, lite, lite muskotnöt)
Riven västerbottenost
Ingredienser För barn:
Ta bort Duchessröran
Byt krossade tomater mot passerade
Ngn vitlöksklyfta till
Gör köttfärssåsen så här:
Köttfärssås görs med kärlek och känsla rakt igenom.
- Stek fläsk, lök och champinjoner till en riktigt “ful grå röra” och ställ åt sidan.
- Stek köttfärsen i smör i en gjutjärnsgryta.
- Applicera ner röran, krossade tomaterna, chilesåsen, vin, balsamico, s+p, oregano, vitlök, tomatpurén (helst lite rostad) i köttfärsen.
- Fyll tomma krossade tomatburken med vatten och häll i såsen.
- Låt koka på svag värme ca 45 min – 1 tim.
Bersamellsås:
- Smält ca 100 gr smör.
- I med vetemjöl och vispa tills det klumpar ihop sig
- På med lite vätska och lös upp allting
- Rör/vispa försiktigt under tiden resterande mjölk allt eftersom
- Krydda
- Småkoka i 10 min tills mjölsmaken gått ur.
Vidare med allt:
- Sätt ugn på 225 gr
- Varva köttfärssås, lasagneplattor, berchasås enligt anvisningar på paketet i en smord ugnsfast form
- Kör tre lager, avsluta med ett lager berchasås, och toppa allt med den rivna osten
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min
- Ta ut och låt vila i 15 min innan servering
Enjoy!