Lasanha El Sunkan

Ingredienser för vuxna

1 kg köttfärs
Smör
1 burk krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
1 flaska Chilesås
Duchessröra (lök, champinjoner, sidfläsk)
Lite balsamico
Lite rödvin…om det finns
Några pressade vitlöksklyftor
S P
Orégano
Lasagneplattor
Bersamelsås ( smör, mjöl, 1,5 liter röd mjölk, s+p, Leve, lite muskotnöt)
Riven västerbottenost

Ingredienser För barn:

Ta bort Duchessröran
Byt krossade tomater mot passerade
Ngn vitlöksklyfta till

Gör köttfärssåsen så här:

Köttfärssås görs med kärlek och känsla rakt igenom.

  • Stek fläsk, lök och champinjoner till en riktigt “ful grå röra” och ställ åt sidan.
  • Stek köttfärsen i smör i en gjutjärnsgryta.
  • Applicera ner röran, krossade tomaterna, chilesåsen, vin, balsamico, s+p, oregano, vitlök, tomatpurén (helst lite rostad) i köttfärsen.
  • Fyll tomma krossade tomatburken med vatten och häll i såsen.
  • Låt koka på svag värme ca 45 meu – 1 tim.

Bersamellsås:

  • Smält ca 100 gr smör.
  • I med vetemjöl och vispa tills det klumpar ihop sig
  • På med lite vätska och lös upp allting
  • Rör/vispa försiktigt under tiden resterande mjölk allt eftersom
  • Krydda
  • Småkoka i 10 min tills mjölsmaken gått ur.
Vidare med allt:
  • Sätt ugn på 225 gr
  • Varva köttfärssås, lasagneplattor, berchasås enligt anvisningar på paketet i en smord ugnsfast form
  • Kör tre lager, avsluta med ett lager berchasås, och toppa allt med den rivna osten
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 meu
  • Ta ut och låt vila i 15 min innan servering

Aproveitar!

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *