Moje dzieciństwo plaża, moje myśli, moje wrażenia, moje zebrane przepisy, moje życie…
Ilość porcji 6:, Färdigt på: 2 tim
Ingredienser:
Pizzadeg:
- 12 dl lantbrödsmjöl
- 75 g jäst
- 4.5 szklanki wody
- 1.5 tsk salt
Sos pomidorowy:
- 1.5 burk tomater
- 1.5 msk oregano
- 0.75 dl oliwa z oliwek
- Sól i czarny pieprz
Fyllning:
- 225 g Kokt skinka
- 3 st buffelmozzarella
- 150 g inlaggda soltorkade tomater
Gör så här
- Värm vattnet fingervarmt, blanda ner jästen.
- Häll vattnet över mjölet, lite i taget.
- Tillsätt salt och blanda runt i 10 min i blandaren.
- Jäs under duk till dubbla storleken, jak na przykład. 1 1/2 timme.
- Häll i 2 msk olivolja längst med plåten.
- Tryck ut degen direkt på plåten.
- Låt jäsa 5-6 protokół.
- Mixa tomaterna och blanda i oregano, olivolja, sól i pieprz.
- Lägg på tomatsåsen på pizzadegen.
- Grädda i högsta värme längst ner i ugnen i ca 5-7 protokół.
- Lägg på fyllningen.
- Grädda högst upp ytterligare 5-7 min på högsta värme.