INGREDIENSER
- 1,5 KG POTATIS
- 5 DL STANDARD MJÖLK
- 5 DL GRÄDDE (ELLER MELLANGRÄDDE)
- 1 ST PURJOLÖK
- 3 TILL 4 VITLÖKSKLYFTOR
- VÄSTERBOTTEN OST
Pour ce faire,:
- HYVLA POTATIS TUNT.
- FINSTRIMLA LÖK OCH KROSSA VITLÖKEN.
- FRÄS LÖK & VITLÖK I LITE MATOLJA.
- HÄLL I GRÄDDE OCH MJÖLK OCH LÅT MJÖLKBLANDNINGEN KOKA UPP.
- LÄGG I HYVLADE POTATISEN OCH SALTA OCH PEPPRA RIKLIGT.
- KOKA POTATISEN TILLS STÄRKELSEN HAR LÖST UT OCH BLANDNINGEN HAR BLIVIT TJOCK OCH KRÄMIG.
- HÄLL UPP I UGNFAST FORM OCH BAKA I UGN I 180 GR. C I CA 30-40 MINUTER.
- HYVLA PÅ LITE VÄSTERBOTTEN CA 15 MINUTERNA FÖR EXTRA SMARRIGHET.
OBS! NÄR DU SKALAR POTATISEN OCH HYVLAR DEN SKALL DU INTE LÄGGA DEN I BLÖT FÖR DÅ FÖRSVINNER ALL STÄRKELSE.
ENJOY !