INGREDIENSER
- 1 ½ KG POTATIS
- 6 PALSTERNACKOR
- 6 MORÖTTER
- 1 HEL VITLÖK
- 3 KVISTAR FÄRSK ROSMARIN
- FLINGSALT OCH NYMALEN SVARTPEPPAR
- MATOLJA.
FAITES CELA:
- SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
- SKALA ROTSAKERNA OM DU VILL, DELA LÅNGA PÅ LÄNGDEN OCH POTATISEN I 4 DELAR.
- VITLÖKEN SKA EGENTLIGEN INTE SKALAS MEN DET GÅR ATT GÖRA SOM MAN VILL.
- LÄGG POTATIS OCH MORÖTTER I EN KASTRULL MED LÄTTSALTAT KOKANDE VATTEN.
- KOKA I 5 MINUTER OCH LÄGG SEN I PALSTERNACKAN, LÅT KOKA YTTERLIGARE 4 MIN.
- LÅT ALLT RINNA AV I ETT DURKSLAG TILLS ALL VÄTSKA ÅNGATS BORT.
- LÄGG PALSTERNACKA OCH MORÖTTERNA I EN OLJAD UGNSFORM TILLSAMMANS MED VITLÖKEN OCH ROSMARIN.
- FLUFFA TILL POTATISEN ORDENTLIGT I DURKSLAGET! (DÅ FÅR DE EN GOD KRISPIG YTA SEN).
- HÄLL POTATISEN I FORMEN OCH KRYDDA MED SALT OCH PEPPAR, RÖR RUNT VÄL SÅ ALLT TÄCKS AV OLJAN.
- SPRID UT I ETT LAGER SÅ DE INTE LIGGER OVANPÅ VARANDRA.
- STÄLL IN I UGNEN CA 1 TIMME ELLER TILLS DE SER KRISPIGA & FINA UT.
ENJOY !!