Knapriga krispiga potatis e UGN

INGREDIENSER

  • 1 ½ KG POTATIS
  • 6 PALSTERNACKOR
  • 6 MORÖTTER
  • 1 HEL VITLÖK
  • 3 KVISTAR FÄRSK ROSMARIN
  • FLINGSALT OCH NYMALEN SVARTPEPPAR
  • MATOLJA.

FAZEM ISTO:

  1. SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
  2. SKALA ROTSAKERNA OM DU VILL, DELA LÅNGA PÅ LÄNGDEN OCH POTATISEN I 4 DELAR.
  3. VITLÖKEN SKA EGENTLIGEN INTE SKALAS MEN DET GÅR ATT GÖRA SOM MAN VILL.
  4. LÄGG POTATIS OCH MORÖTTER I EN KASTRULL MED LÄTTSALTAT KOKANDE VATTEN.
  5. KOKA I 5 MINUTER OCH LÄGG SEN I PALSTERNACKAN, LÅT KOKA YTTERLIGARE 4 MIN.
  6. LÅT ALLT RINNA AV I ETT DURKSLAG TILLS ALL VÄTSKA ÅNGATS BORT.
  7. LÄGG PALSTERNACKA OCH MORÖTTERNA I EN OLJAD UGNSFORM TILLSAMMANS MED VITLÖKEN OCH ROSMARIN.
  8. FLUFFA TILL POTATISEN ORDENTLIGT I DURKSLAGET! (DÅ FÅR DE EN GOD KRISPIG YTA SEN).
  9. HÄLL POTATISEN I FORMEN OCH KRYDDA MED SALT OCH PEPPAR, RÖR RUNT VÄL SÅ ALLT TÄCKS AV OLJAN.
  10. SPRID UT I ETT LAGER SÅ DE INTE LIGGER OVANPÅ VARANDRA.
  11. STÄLL IN I UGNEN CA 1 TIMME ELLER TILLS DE SER KRISPIGA & FINA UT.

 

ENJOY !!

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *