4 portions:
4 Each chicken fillets or salmon fillets (grilling)
3 bread slices halvtort (helst surdegsbröd)
2 msk neutral oil
1/2 clove of garlic to the dish
2 small heads gem salad or romaine lettuce
20 tender spinach leaves
(extra om man vill: skivade rädisor, en rödlök strimlad, 1 ask ärtskott)
Dressing:
2 yolks
1 msk dijonsenap
1 tablespoons red wine vinegar (kan man hoppa över om man vill)
4 st sardeller med lite spa
1/2 citrons saft (färsk nypressad)
1 pressed vitlöksklyfa
1 msk kapris med spad
1 cup corn oil or canola oil
1 1/2 cup sour cream
1 dl riven parmesanost
Nymald svartpeppar
Krutonger:
Bread into cubes, crispy roast in neutral oil, garlic press of, Set aside.
Dressing:
Koka upp vatten i kastrull och koka äggen i två minuter. Pick up and rinse in cold water….eller ta två äggulor utan att koka.
Blanda ägg, vinegar, lemon juice, mustard, anchovies / worcestersås, salt. pepper and crushed garlic. Mix in blender. Droppa sedan ner olja sakta under mixning.
Season with parmesan cheese, mix again. Rör sedan ner gräddfilen och sedan lite peppar.
Rub salad bowl with garlic, lägg i de brytna salladsbladen, (strö över skivade rädisor och ärtskott om man vill) därefter kycklingen. Garnera med krutonger, hyvlad parmesan och ringla över dressingen över allting.