Ingredienser:
1 förpackning kokta linser (380 gr)
1 röd chili
4 salladslökar
1 tomat
1 1/2 tsk senapsfrön
1/2 tsk malen spiskummin
2 ss rødvineddik
1 förpackning naanbröd (260 gr)
1 kruka koriander
2 citroner
4 msk naturell yogurt
1 1/2 msk cashewnötter
1 1/2 msk magno chutney
1 tsk gurkmeja
2 påsar babyspenat (á 65 gr)
1 morot
1/2 gurka
50 gr fetaost
olivolja
salt och peppar
Dela och kärna ur chilin. Skär chili och salladslök i tunna skivor. Grovhacka tomaten. Fräs senapsfrön och spiskumin i 2 smk olja i ngn minut. Tillsätt salladslöken och hälften av chilin.
Höll av och skölj linserna. Tillsätt linserna, tomat, vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör om då och då i ca 3 til 4 min och ta av från värmen.
Värm naanbrödet enligt anvisning.
Derssing: Grovhacka korianderstjälkarna och mixa dessa med 1/2 citronjuice (1 citron), yoghurt, nötterna, mango chutney och gurkmeja slätt med en stavmixer.
Lägg upp spenat på ett fat och strö över linsfräset. Skala morot och gurka och skär dessa i breda strimlor med potatisskalare över spenaten.
Skär naanbrödet i strimlor. Fördela bröd, resten av chilin och smula över fetaost över salladen. Skeda över dressingen och garnera med citronklyftor.
Servera med grillad/stekt kyckling till.