ZUTATEN
- 4 st schalottenlökar
- 50 g smör
- 0.5 dl grönpeppar i lag
- 0.5 dl konjak
- 3 dl kalvfond
- 3 Becher Sahne
- Salz und frisch gemahlener Pfeffer
Ugnsbakade tomathalvor
- 2 st tomater
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kruka persilja
- 100 g smör, rumsvarmt
- 0.5 dl ströbröd
- Salz und schwarzer Pfeffer
Använder man hemlagad kalvfond som man gjort från grunden så går man efter receptet ovan gällande mängden kalvfond.
Använder du koncentrerad fond på flaska måste du minska mängden rejält och smaka dig fram – annars blir det för salt!
Tun Sie dies
Greenpeppersauce
- Skala och finhacka löken.
- Smält smöret i en kastrull, lägg i löken samt den avrunna grönpepparn och fräs i några minuter tills löken börjar bli genomskinlig.
- Häll i konjaken (snåla inte, men se upp med flammor – gör det inte under fläkten!) och fonden och låt koka ner till två tredjedelar.
- Tillsätt grädden och låt sedan såsen koka ner till önskad konsistens.
- Würzen Sie mit Salz und Pfeffer.
- Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera.
Ugnsbakade tomathalvor
- Ofen vorheizen auf 200 Straßenhobel.
- Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp i en ugnsform.
- Finhacka vitlök och persilja och blanda med smör, ströbröd, Salz und Pfeffer.
- Fördela kryddsmöret över tomathalvorna.
- Ugnsbaka dem tills de känns mjuka, 20–30 minuter.
GENIESSEN!