ISAD Sparris- und Kartoffelsuppe mit västerbotten Chips

Zutaten:
150 gr mjölig King Edward potatis
6 Tassen Wasser
1 dl torrt vitt vin
3 msk konc grönsaksfond
500 gr vit sparris
2 1/2 Becher Sahne
Salz und weißer Pfeffer
Gräslök till garnering

Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och skär bort “bryt”-delen på sparrisen. Skär kvarvarande sparris i bitar.

Koka potatis med vatten, vin och fond i ca 8 Minuten. Tillsätt sparrisen och koka ytterligare i ca 5 Minuten, tills sparrisen är mjuk.

Ta av från värmen och mixa slätt med stavmixer. Sila soppan genom minmaskig sil. Rör ned grädden. Krydda med 1/2 Teelöffel Salz und 1 kneift weißer Pfeffer. Ställ soppan i kylen tills den är riktigt kall.

Tillsätt ev. lite kallt vatten vid servering om soppan känns tjock. Servera i snapsglas tillsammans med västerbottenchipsen. Garnera med gräslök.

Hinterlasse eine Antwort

Deine Email-Adresse wird nicht veröffentlicht,en. Required fields are marked *