Gril- & températures de friture

Stektemperaturer

INNERTEMPERATUR

STYCKDEL

TJOCKLEK

GRILLMETOD & GRILLTID = DIREKT, = INDIREKT

Nötkött

Oxstek
5 cm
Brynes 3 min på varje sida. Steks sedan i 6 ma
Rött:55-60 °C
Oxfilé
1 500 gr
Brynes 6-8 ma. Steks sedan i 20-25 ma.
Medium: 60-65 °C
Fransyska
1 500 gr
Steks i 35 ma. Låt vila i 15 ma
Genomstekt: 65-68 °C
Hamburgare
2 cm
6-8 ma

Fläskkött

Fläskstek, kotlett
2 cm
Brynes 2 ma. Steks sedan i 4-6 ma.
Genomstekt: 68-72 °C
Ribbs
500-600 g/sida
Ångkokas på grilien 30-60 ma. Steks sedan i 20 ma
Ribbs
125 g/ben
90-120 ma
Fläskfilé
400-500 gr
Brynes 4-6min. Steks sedan i 20-25 ma.
Fläskstek
1 500-1 750 gr
55-75 ma
Kassler
1 750-2 500 gr
75-90 ma

Lammkött

Filé
100 gr
4-6 ma
Medium: 65 °C
Kotlett
2,5 cm
8-10 ma
Genomstekt: 70 °C
Lammracks
500 gr
Brynes 2-3 ma. Steks sedan i 15-20 ma
Lammracks
3 000 gr
Brynes 10-12 ma. Steks sedan i 60-90 ma.

Fågel

Poulet, hel
1 500 gr
60-67 ma
Genomstekt: 72 °C
Kycklingbröst
175 gr
8-12 ma.
Kycklinglår
100-175 gr
40-60 ma.
Kalkon, hel
4 500 gr
190-250 ma.

Fisk & Skaldjur

Filé
2 cm
6-8 ma.
Genomstekt: 62-66 °C
Fisk, hel
450 gr
15-20 ma.
Tigerräkor med skal
15-20 gr
4-5 ma.
Ostron i skal
4-6 ma.
Hummerstjärt
20-25 gr
7-11 ma
Kammusslor
2-3 cm
2-4 ma

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée,,en,les champs requis sont indiqués,,en,prénom,,en,Site Internet,,en,Poster un commentaire,,en. Required fields are marked *