Ingredienser
hvidløgsfed 3 St.
torrt vitt vin 3 dl
färska champinjoner 7 St.
fiskbuljong 5 dl
vispgrädde 3 dl
bläckfisk 100 g
salt 0.5 tsk
saffran 1 pkt
potatisar 6 St.
morot 1 St.
torskrygg 100 g
hälleflundra 100 g
finmalen svartpeppar 0.5 tsk
marulk 100 g
tigerräkor eller vanliga räkor 100 g
purjolök 0.5 St.
gula lökar 2 St.
blåmusslor 100 g
olivolja 0.5 dl
Detta är en fantastiskt god och rustik soppa som har smaker från hela havet.
Gør dette
1. Börja med att tvätta och skära alla grönsaker i 0.5 cm tjocka bitar, lägg sedan alla grönsaker förutom purjolöken i en kastrull med olivolja och fräs runt en stund.
2. Häll nu på fiskbuljongen och vinet i kastrullen och rensa och skär bläckfisken i bitar, lägg sedan bläckfiskbitarna i kastrullen och låt koka i 20-30 minutter.
3. Skär fisken i kuber à 3 cm och rensa blåmusslorna noga. Häll i vispgrädden i kastrullen och pudra över saffran, låt det koka upp och lägg sedan i resten av fisken samt musslorna.
4. Låt soppan sjuda tills fisken är klar, vilket tar cirka 4-5 minutter.
Smaka av med salt och peppar och servera varm.