ingredientes
vitlöksklyftor 3 st
torrt vitt vin 3 dl
färska champinjoner 7 st
fiskbuljong 5 dl
vispgrädde 3 dl
bläckfisk 100 g
salt 0.5 tsk
saffran 1 pkt
potatisar 6 st
morot 1 st
torskrygg 100 g
hälleflundra 100 g
finmalen svartpeppar 0.5 tsk
marulk 100 g
tigerräkor eller vanliga räkor 100 g
purjolök 0.5 st
gula lökar 2 st
blåmusslor 100 g
olivolja 0.5 dl
Detta är en fantastiskt god och rustik soppa som har smaker från hela havet.
Gör så här
1. Börja med att tvätta och skära alla grönsaker i 0.5 cm tjocka bitar, lägg sedan alla grönsaker förutom purjolöken i en kastrull med olivolja och fräs runt en stund.
2. Häll nu på fiskbuljongen och vinet i kastrullen och rensa och skär bläckfisken i bitar, lägg sedan bläckfiskbitarna i kastrullen och låt koka i 20-30 minutos.
3. Skär fisken i kuber à 3 cm och rensa blåmusslorna noga. Häll i vispgrädden i kastrullen och pudra över saffran, låt det koka upp och lägg sedan i resten av fisken samt musslorna.
4. Låt soppan sjuda tills fisken är klar, vilket tar cirka 4-5 minutos.
Smaka av med salt och peppar och servera varm.