Sommar Bea

Ingredients

  • butter 250 gram
  • schalottenlökar 2 pieces
  • kvist färsk dragon el inlagd på burk 1
  • hela vitpepparkorn 8 pieces
  • rödvinsvinäger 0.5 deciliter
  • Water 0.5 deciliter
  • yolks 4 pieces
  • chopped parsley 1 matsked
  • hackad färsk dragon 1 tbsp
  • salt and pepper

Lättast att lyckas med superb bea är att försöka hålla samtliga ingredienser på samma temperatur.

 30 mine, Sås för 4 port.

Do this

1 Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull. När det är smält så ta av kastrullen från plattan men håll det fortfarande varmt.

2 Finhacka schalottenlöken och lägg den i en ny kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka upp och låt det reduceras till ungefär hälften.

3 Sila sedan av den reducerade lökskyn i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.

4 Rör ner äggulorna i skyn och vispa tills såsen tjocknar.

5 Tag nu bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta i det smälta smöret i en fin och tunn stråle under vispning.

6 Strö i lite hackad persilja och dragon, Season with salt and pepper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *